Pakonopeus

Předevčírem jsem si pořídil Deltaplán.
Včera jsem s pomocí izolepy, propiskové pružiny a šestky imbusu úspěšně opravil vypínač na lampě.
A dnes se mi po troše nadávání, mlácení do klávesnice a vzývání několika různých bohů povedlo upravit řazení drabblovacích topiců tak, aby šly za sebou podle data založení, nikoliv podle posledního příspěvku, čímž se akce stala téměř Wyrrgyvzdornou.

Takže trochu drabblovací statistiky snad zvládnu taky.

V roce 2012 vyprodukovalo šest lidí, jedna duplicita a jedna opice v průměru 89,416 drabblu za měsíc. Toto relativně nízké číslo (z něhož navíc dva lidi a jedna duplicita NEnapsali pouze 36 kousků) přisuzuji kromě rozjezdu hlavně faktu, že čtyři z dvanácti měsíců byly dopisovány v rámci bonusů, a tudíž už v nich žádné další bonusy nebyly.

V roce 2013 se průměrný počet drabblů za měsíc zvedl na 104,416, a to aniž by se zvedal počet přispěvatelů, kteří se pouze lehce obměnili. Wyrrgy přesto, že se snažil, nezvládl splnit podmínky ani u jednoho svého pokusu, což je škoda. Počet drabblů od nejaderných členů se zvedl na zajímavějších 65, byť to stále představuje jen cca pět procent celkového množství, a celkový nárůst o šestnáct procent koreluje s větším počtem bonusů.

Rok 2014 zpočátku nevypadal nijak výjimečně. Vzhledem k tomu, že s počtem unikátních bonusů blížícím se devadesátce už je dost těžké vymýšlet další, jsem naopak čekal mírný pokles. S přispěním kratšího února se skutečně dostáváme na 101,75 drabblu za měsíc, nutno však poznamenat, že rovněž dramaticky poklesl počet příspěvků od nejaderných členů, a to na pouhých šest. Čtrnáct kousků za čtyři měsíce, to jest dvakrát víc než Wyrrgy za tři roky, napsal Kámen, ovšem do celkového skóre bylo možno zapsat pouhých dvanáct.
A pak přišel květen.

S příchodem pěti nových posil, což počet přispěvatelů prakticky ztrojnásobilo, očekával i pesimista mého charakteru alespoň mírný nárůst v počtu drabblů. Ačkoliv ne všechny nové autorky začaly prvního a ačkoliv žádná nemá plný počet bodů, jejich přispění rozhodně není zanedbatelné. Patnáctého května s Jetelem byl dosažen nový rekord v počtu drabblů na jedno téma. Téma Slečno, já vás svezu, které si prvenství dosud drželo s šesti kousky, sice proti novému s deseti jasně zaostává, ale pravdou je, že zatímco počet drabblů vzrostl jen o 40%, počet jejich autorů se znásobil čtyřikrát...
Absolutní suma drabblů za květen je tedy ještě zajímavější, než jsem si dovolil doufat: 211 plus šest od Kamene, které se do měsíční sumy nepočítají a jsou přičteny až absolutně k celkovému výsledku. I bez nich to ale znamená nárůst o 201% oproti nejplodnějšímu roku zatím, 2013, a drabbly za květen teď tvoří přibližně třetinu všeho, co bylo napsáno v tomto roce.

Tímto děkuji všem zúčastněným, nehledě na výši aktivity, a těším se na další počiny podle moc pěkné sady červnových témat. Protože jakkoliv mi letos DMD přišlo divné, tady mi to nějakým způsobem vynahrazujete. Navíc pokud nám tempo vydrží aspoň chvíli, očekávanou třítisícovku máme v kapse ještě před piknikem.

Stejně ale soudím, že by Jediland měl být aktualizován, a jdu vymýšlet nějaké ty bonusy na posichrování.

Žádné komentáře: